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 Question Received Answer 

 
44 Our organization is proposing funding for transportation services via the 

purchase of a vehicle. Would insurance for the vehicle be an eligible 
expense? 
 

Capital expenditures for the FVA General Assistance grants are 
not allowed. 

45 Should expenses for expendable equipment such as computers be 
budgeted under the Equipment line item or under Supplies (which relates 
to “consumable items” as defined in the instructions)? Our agency’s level 
of capitalization is $5,000. 
 

The budgeting of items would follow the organization’s 
accounting policies and procedures. 

46 Could you please provide a little more information on the instructions for 
the indirect cost table? What is meant by the indirect cost “item”, the 
cost of the item and the indirect cost rate percentage? The federal 
indirect cost rate rolls non- direct costs related to administration salaries 
for management, accounting, payroll, MIS in addition to the goods 
associated with the administration of programs such as office supplies, 
equipment leasing, rent, etc. into the rate. Is it the intent to break down 
each of the administrative costs and attach a percentage to it within the 
7% indirect cost cap for the application? 
 

Please review prior questions related to Indirect Costs.  If your 
organization has a federally negotiated cost agreement, you 
can claim indirect costs.  The % is listed in this table, but cannot 
exceed 7%.   

47 Over 90% of the work of American Red Cross is done through dedicated 
volunteers.  May we add the unpaid staff to Table B in Fringe Benefits 
section? 
 

 

If an employee is not paid a salary, an employee is not going to 
receive Fringe Benefits. 

48 What is the Administration limit (7%)? 
 

Please review prior questions related to Indirect Costs.  All 
costs for this grant must be itemized and must be direct 
expenses unless the organization has a federally negotiated 
cost agreement. 

49 We are a subcontractor for a federally funded program.  We file an 
indirect cost plan/justification with our local contracting agency.  Our 
contracting agency then submits a consolidated plan (but not our specific 
document) which is approved at the state and federal levels.  May we 

Please see prior questions related to Indirect Costs.  If your 
organization can submit a federally negotiated cost agreement 
issued by your cognizant federal agency, then you can claim 
indirect costs.  For further information review OMB guidelines, 
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submit this indirect cost plan for the current grant opportunity? 2 CFR 230. 

50 In what order should the attachments be submitted? The instructions in 
the RFA and the Application Checklist differ. 
 

Please use the Application Checklist to package your 
application. 

51 Paid Time Off (PTO) is accrued monthly as a “debit” in benefits but when 
the PTO is used it is “credited” in benefits resulting in a Net 0 in the 
Fringe Benefit line item. When this occurs the used PTO is ultimately 
charged out in wages. This process results in a Net 0 in the Fringe Benefit 
line item and is actually part of the budgeted wages for each position. 
Should the PTO also be included in the Fringe Benefit line item since it is 
already included in the budget under salaries? 
 

Under GAAP, expenses are only counted once.  Do not include 
items in Fringe Benefits if they are included in Salary. 

52 If our project has not gotten off the ground as of this date, do we still 
need to have independently reviewed financial statements from the 
cpa?  Or can we provide a bank statement of account for the project that 
we are requesting funds for? 
 

Please refer to the Request for Applications, C. Funding 
Amounts and Financial Documentation.  Bank statements are 
not acceptable and should not be forwarded with your 
application. 

53 Concerning the financial documentation requested if grant budget is over 
$300,000, would a letter with a link to the audit report be sufficient? The 
audit report is 55 plus pages. 
 

The application packet must include the audit report. 

 


